abonneren

Blokkade Google-diensten dreigt in antitrustzaak met EU

Als Google niet met een oplossing komt voor de antitrustproblemen, zou de EU wel eens Google-diensten kunnen gaan blokkeren in de 27 Europese lidstaten.

Als Google het niet op een akkoordje kan gooien met de Europese Unie in verband met de antitrustwetgeving riskeert de internetgigant een gedeeltelijk verbod op haar diensten in de 27 lidstaten van de Europese Unie.

Volgens Bloomberg zou Eurocommissaris Joaquin Almunia gezegd hebben dat de EU-autoriteiten een aantal functies kunnen verbieden als de lopende gesprekken spaak lopen. “Google moet zelf maar beslissen of het de voorgestelde oplossingen aanpast”, aldus Almunia.

Google wordt ervan verdacht zijn dominante positie in de zoek- en advertentiemarkt te misbruiken.

Enkele dagen geleden schepte Google nog op dat ze ‘een goede zaak’ gedaan had om de bezorgdheden van de Europese Commissie in te dijken. Dat is in Brussel blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten. De Eurocommissaris verzocht Google maanden geleden al om haar voorstellen te wijzigen.

In de wandelgangen liet Almunia doorschemeren dat een eventuele deal pas tegen het einde van haar jaar bereikt zal worden. Als de gesprekken spaak zouden lopen, kan de EU bepaalde Google-functies verbieden. Daarnaast zou Google dan een boete van maximaal tien procent van haar wereldwijde jaaromzet moeten betalen. Dat zou neerkomen op een slordige 2,9 miljard euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: Antitrustzaak

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord