abonneren

Beslag op bankrekening BREIN-bevechter Tristan Pol

Stichting BREIN heeft beslag gelegd op de bankrekening en de Paypal-rekening van The PirateBay Proxy kuiken.co. Beheerder Tristan Pol bond de strijd aan met BREIN, nadat deze organisatie de proxy uit de lucht probeerde te schieten.

Brein wist vorig jaar via de rechter de site thepiratebay.se.coevoet.nl te verbieden van Tristan Pol die vervolgens de proxy doorlinkte naar kuiken.co om zo het verbod te omzeilen. Aangezien de proxy toegang geeft tot de verboden The Pirate Bay in Nederland, kunnen deze proxies snel via ex parte bevelen worden bevochten. Tristan zou ook aan advertentiegelden verdienen door deze illegale site beschikbaar te maken.

 

Persoonlijke aversie jegens Tim Kuik

Zo werd ook kuiken.co verboden via een ex parte-bevel. Zou hij toch doorgaan dan zou een dwangsom van maximaal 20.000 euro in het verschiet liggen. Tristan weigerde echter te stoppen en schreef in een brief aan Brein dat hij dat ook niet gaat doen en dat hij het gestrooi met ex parte bevelen een farce vindt en hij ook een persoonlijke aversie heeft jegens Tim Kuik. Dat werd ook duidelijk in de domeinnaam ‘fuck.timkuik’ die Tristan Pol gebruikte (en die hij via een ex parte verbod ook moest verwijderen).

 

Ingezameld geld voor Tristan Pol naar Brein

Via het weblog GeenStijl werd er zelfs een actie opgezet om geld in te zamelen om de juridische kosten van Tristan Pol te dekken. Brein meldt op de website dat het beslag mogelijk ook die gelden treft. Brein maakt deze beslaglegging openbaar op de eigen website omdat Tristan Pol zich moeilijk vindbaar zou proberen te maken.

Brein is van plan om het volledige bedrag van 20.000 van de rekeningen af te schrijven. Of de rekening voldoende gelden bevatten weet Brein pas over een paar weken wanneer de bank dat bekend maakt tegenover Brein. Het is voor Tristan te hopen dat Brein net tijdens een ING-storing het geld wil afboeken want dan staat er wellicht toch al even 0,- euro op....

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: piraterij, kuiken.co

Laatste reactie