abonneren

Apple zet Samsung een hak in gedwongen publicatie

In een rechterlijk afgedwongen verklaring waarin moet staan dat de Galaxy Tab niet te veel op de iPad lijkt, quote Apple de rechter. Deze vindt de iPad cooler en meent dat de Tab daarom geen kopie kan zijn.

In het Verenigd Koninkrijk heeft Apple een rechtszaak verloren die het bedrijf had aangespannen, omdat het vindt dat de Samsung Galaxy Tab te veel op de iPad lijkt. De Britse rechter bepaalde dat Apple een publicatie moet doen in een paar Britse kranten en op de website van het bedrijf, waarin staat dat dit niet het geval is.

In plaats van een simpele verklaring met een tekst die daarop neerkomt, stelt Apple een flink staaltje zelfophemeling ten toon. Het bedrijf zet twee quotes neer uit de uitspraak van de rechter, waaruit blijkt dat hij de Samsung Galaxy Tab minder cool vindt:

"De extreme eenvoud van het design van Apple is opvallend. Het design heeft onversierde platte oppervlakken met een glazen plaat aan de voorkant met daar omheen een zeer dunne rand en een lege achterkant. Er is een scherpe rand rond de zijkant en een combinatie van rondingen, zowel bij de hoeken als de zijkanten. Het ontwerp lijkt op een object dat de geïnformeerde gebruiker zou willen vasthouden en gebruiken. Het is een ingetogen, soepel en eenvoudig product. Het is een cool design."

"De indruk van de geïnformeerde gebruiker van de Samsung Galaxy Tablets is het volgende. Vanaf de voorkant gezien behoort het aanzicht tot de familie die ‘het Apple design’ zou kunnen heten. Maar de Samsung-producten zijn erg dun, bijna onsubstantiële leden van die familie met ongebruikelijke details op de achterkant. Ze hebben niet dezelfde subtiele en extreme eenvoud die bij het Apple design hoort. Ze zijn niet zo cool."

Onder ander omdat de rechter de iPad minder cool vindt dan de Galaxy Tab, zou de tablet niet gekopieerd zijn van Apple. Apple meldt ook nog even dat de Britse rechter wellicht vindt dat Samsung de iPad niet gekopieerd heeft, maar dat in andere landen wél al bepaald is dat het ontwerp gekopieerd is.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: