abonneren

Apple wil verbod op Samsung Galaxy S4

In de voorbereidingsfase van de tweede grote patentrechtszaak tussen Apple en Samsung, wil eerstgenoemde de Galaxy S4 toevoegen aan de claim. Ook het nieuwe vlaggenschip van Samsung zou inbreuk maken op Apple’s patenteigendommen.

Apple heeft besloten om in de rechtszaak met Samsung die handelt over patentschending de Samsung Galaxy S4 toe te voegen aan de lijst met producten die Apple-patenten schenden. Foss Patents  heeft dat bekendgemaakt. Hoewel rechter Lucy Koh juist gevraagd had of beide partijen hun lijst met patentclaims en concurrerende toestellen die patenten schenden in te perken, komt Apple nu dus met de toevoeging van de Galaxy S4 op de proppen. Zowel Apple als Samsung mogen in de definitieve claim maar vijf patentclaims opvoeren en tien producten van de concurrent aanwijzen die inbreuk maken op eigen patenten. Op dit moment staan er maar liefst 22 producten op de voorlopige  lijstjes van beide fabrikanten, exclusief de Galaxy S4 vooralsnog.

Het gaat uiteindelijk om de definitieve claims die Samsung en Apple moeten indienen voor de tweede rechtszaak tussen de twee tech-bedrijven. De formulering van deze claims moet op 6 februari 2014 klaar zijn, waarna de rechtszaak in het tweede kwartaal van 2014 kan aanvangen.

In de eerste patentrechtszaak besloot rechter Lucy Koh tot het opleggen van een geldboete die Samsung aan Apple moet betalen. Samsung gaat nog in hoger beroep tegen de uitspraak.

Dit zijn de voorlopige lijsten van producten waarvan de concurrerende fabrikant denkt dat ze inbreuk maken op patenteneigendommen:

Lijst Apple:

 1. Admire
 2. Captivate Glide
 3. Conquer 4G
 4. Dart
 5. Exhibit II 4G
 6. Galaxy Nexus
 7. Galaxy Note
 8. Galaxy Note 10.1
 9. Galaxy Note II
 10. Galaxy Player 4.0
 11. Galaxy Player 5.0
 12. Galaxy Rugby Pro
 13. Galaxy S II
 14. Galaxy S II Epic 4G Touch
 15. Galaxy S II Skyrocket
 16. Galaxy S III
 17. Galaxy Tab 7.0 Plus
 18. Galaxy Tab 8.9
 19. Galaxy Tab 2 10.1
 20. Illusion
 21. Stratosphere
 22. Transform Ultra

 

Lijst Samsung: 

 1. iPhone 3G
 2. iPhone 3GS
 3. iPhone 4
 4. iPhone 4S
 5. iPhone 5
 6. iPad
 7. iPad 2
 8. iPad 3
 9. iPad 4
 10. iPad mini
 11. iPod Touch (5th generation)
 12. iPod Touch (4th generation)
 13. iPod Touch (3rd generation)
 14. MacBook Air
 15. MacBook Pro
 16. iMac
 17. Mac mini
 18. Mac Pro
 19. iTunes (including iTunes Match)
 20. iCloud
 21. Apple TV (3rd generation)
 22. Apple TV (1st generation)

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: rechtszaak, Patentzaak, Patentschending, patentrechtszaak

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord