abonneren

Apple betaalt $ 60 miljoen voor iPad

Apple betaalt $ 60-miljoen voor het recht op het gebruik van de naam iPad. Met deze schikking komt er een eind aan de procedure die het Chinese bedrijf Proview voerde tegen Apple. Apple mag de naam iPad nu ook in China gebruiken.

Monitorenfabrikant Proview Electronics uit China klaagde Apple aan voor het gebruik van de naam ‘ipad’. Proview gebruikte die naam al in 2000 maar verkocht het aan een bedrijf waar Apple achter bleek te zitten. Apple zou Proview op die manier hebben misleid en de rechter in China heeft Proview in het gelijk gesteld. Apple betaalt nu 60 miljoen voor het gebruik van de naam iPad.

Proview verkocht de naam aan IP Application Development (IPAD) in 2006. Dit bedrijf verkocht het door aan Apple. Volgens Proview heeft Apple frauduleus gehandeld door geen open kaart te spelen. Zij zouden zich verscholen hebben achter een nieuw bedrijfje dat zijzelf voor de transactie hebben opgericht onder de naam IP Application Development (IPAD). Dit bedrijf zou beloofd hebben niet de concurrentie aan te gaan met Proview. Daar komt nog bij dat Proview claimt dat de Chinese rechten geen deel uitmaakten van de wereldwijde rechten op de merknaam ipad .

Proview eiste 1,5 miljard dollar, maar moet zich tevredenstellen met ‘maar’ 60 miljoen dollar. Toch komt dit bedrag geroepen aangezien Proview in financiële problemen verkeert.

Bron: NYtimes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: Proview

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord