abonneren

Amerikaanse staat mag drones uitrusten met tasers en pepperspray

Noord-Dakota is de eerste staat in Amerika waarin de lokale autoriteiten drones mogen uitrusten met niet-dodelijk wapens. Daarvoor is een wet aangenomen, die opvallend genoeg eerder wapens op drones wilde verbieden.

Een groep lobbyisten van de politie boog zich over de wet en mocht aanpassingen voorstellen. Deze is zodoende bijgeschaafd om wapens op drones toe te staan, zolang ze niet dodelijk zijn.

Het betreft in dat geval zaken als stroomstootwapens (tasers), pepperspray of geweren die rubberen kogels afschieten.

Toch gevaarlijk

Dat niet-dodelijke wapens toch behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn, bewijzen onder meer cijfers van The Guardian. Alleen al in 2015 zijn 39 geregistreerde voorvallen waarbij iemand overleed als gevolg van een taser.

De politicus die de wet oorspronkelijk voorstelde is verbolgen, zo schrijft The Daily Beast. Volgens de republikein horen drones geen enkele vorm van wapens bij zich te dragen.

De angst is daarbij dat politieagenten mogelijk gemakkelijker de trekker overhalen, wanneer ze niet zelf naast het slachtoffer staan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: Drone

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord