Amazon mag toch bezorgdrones testen

Webwinkel Amazon mag in de Verenigde Staten toch tests gaan uitvoeren met zijn bezorgdrones. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit maakt daarvoor een uitzondering op de nieuwe drone-regelgeving.

Al sinds 2013 werkt Amazon aan drones die pakketjes direct vanuit het magazijn al vliegend naar je voordeur brengen. De Federal Aviation Administration (FAA) legt echter in het kader van veiligheid regels op die roet in het eten gooiden. Amazon dreigde daardoor de tests in het buitenland uit te voeren.

Nu heeft de FAA Amazon een proeflicentie verleend, waardoor het testprogramma alsnog door kan gaan. Daar zijn nog steeds strenge regels aan verbonden. Zo moeten de drones altijd in het zicht blijven van de piloot op de grond. Deze moeten dan weer een vliegbrevet hebben en een medisch certificaat.

Restricties

Het zijn restricties die het oorspronkelijke plan van Amazon alsnog tegenwerken. Om bezorgdrones grootschalig uit te rollen, moeten ze op zichzelf kunnen vliegen. Er is dan minder mankracht nodig en pakketten kunnen zo sneller bezorgd worden. Dat is het hele idee.

Daarnaast moet Amazon bijhouden wat het precies doet en die informatie overdragen aan de FAA. De luchtvaartautoriteit verwacht maandelijks een rapport, met daarin data als het aantal gemaakte vluchten en eventuele storingen tijdens het vliegen.

Bron: FAA

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Juridisch

Tags: drone