abonneren

Logitech Alert 750e

Ip-camera’s zijn aan een sterke opmars bezig. Vooral draadloze modellen waarvan de beelden eenvoudig via een smartphone te bekijken zijn, winnen snel aan populariteit. Maar ook stevige, waterdichte buitenmodellen met nachtzicht komen we steeds vaker tegen. Tijd voor een test van populaire modellen.

De Logitech Alert 750e werkt via power over ethernet en heeft enkel een netwerkaansluiting. Logitech levert het ‘Master System’ met twee powerline-adapters voor een flexibele plaatsing. Heb je geen behoefte aan deze adapters, dan kan je volstaan met een add-on camera die ongeveer € 100 goedkoper is. Gebruiksgemak staat voorop bij Logitech. De camera wordt probleemloos bediend met de Alert Commander. In het micro-sd-slot is standaard een 2GB-kaartje geplaatst waarop video wordt opgeslagen bij beweging, maar de camera kan ook continu beelden opslaan. Direct opslaan naar een nas of Windows-share kan alleen wanneer Alert Commander op de pc actief is. Wil je de beelden terugkijken, dan kan dat via Alert Commander of via een webservice van Logitech. Dat laatste kost € 60 per jaar – jammer. Iets soortgelijks geldt ook voor de apps voor Android, iOS en Blackberry. Live video bekijken kan gratis, maar opnames terugkijken of de camera(s) beheren kan alleen als je betaalt. De beeldkwaliteit van de Alert 750 bij daglicht is goed. De camera neemt kleurrijke, scherpe beelden op in 960x720. De ingebouwde ir-leds zijn het minst krachtig van alle geteste camera’s: verder dan vijf meter wordt het lastig. Logitech heeft ook een binnen-versie, de Alert 750i,  die niet waterdicht is, maar wel enkele tientjes minder kost.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, IP-camera's

Tags: Ip-camera's, netwerkcamera's

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord