Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

AirLive OD-325HD

Ip-camera’s zijn aan een sterke opmars bezig. Vooral draadloze modellen waarvan de beelden eenvoudig via een smartphone te bekijken zijn, winnen snel aan populariteit. Maar ook stevige, waterdichte buitenmodellen met nachtzicht komen we steeds vaker tegen. Tijd voor een test van populaire modellen.

De OD-325HD van AirLive werkt niet via wifi, maar ondersteunt wel power over ethernet. De installatie van de camera is eenvoudig: via upnp worden de juiste poorten geopend en de camera is via de vlotte webinterface te configureren. Er kunnen verschillende zones gedefinieerd worden waarbinnen de camera op bewegingen moet letten. Naast foto’s maakt de camera ook videobeelden, waarbij het mogelijk is een aantal seconden voorafgaand aan de beweging in de opname te verwerken. De camera kan beelden uitsturen via e-mail en naar ftp, Windows-shares of nas-apparaten. Nadeel is dat videoclips maximaal 3 MB (ongeveer 8 seconden) groot kunnen zijn. Met een externe microfoon én luidspreker is tweeweg audioverkeer mogelijk. Airlive levert geen eigen app voor Android of iPhone, maar ondersteunt third-party apps als IP Cam Viewer. De OD-325 neemt op in vga (30 fps) of 1280x1024 (15 fps). De beeldscherpte is érg hoog en ook in het donker doet deze AirLive het erg goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, IP-camera's

Tags: Ip-camera's, netwerkcamera's, airlive

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie