abonneren

Zestienjarige programmeert app mega-hit

Een Engelse tiener heeft een app ontwikkeld die alleen al in de eerste week 30.000 keer gedownload werd. De iPhone app vat zoekresultaten en webpagina’s samen om de wildgroei aan informatie tegen te gaan.

De Engelse zestienjarige Nick D’Aloisio uit London was bezig een geschiedenis examen te leren met behulp van Google. Door de veelheid aan informatie vond hij dit een erg inefficiente bezigheid. Zo kwam hij op het idee om een app te ontwikkelen die in een paar steekpunten de belangrijke informatie uit een webpagina haalt.

De eerste versie van de app heette TrimIt en werd al 100.000 keer gedownload. Investeerder Li Ka-Shing (volgens Forbes de op tien na rijkste man ter wereld) kreeg lucht van de app en stopte $250.000 dollar in het project. Het resultaat is Summly en het is sinds midden december beschikbaar in de App Store van Apple. Inmiddels heeft hij de interesse weten te wekken van een heel aantal andere partijen, die hij niet bij naam wil noemen.

D’Aloisio heeft ondanks het ontwikkelen van de app nog genoeg tijd voor zijn huiswerk. De jongen doet op school niets met IT, maar studeert Russich en Chinees. Zijn plan is op Filosofie te gaan studeren. Hij vindt zichzelf zeker geen genie, omdat het programmeren naar eigen zeggen “helemaal niet zo moeilijk was.” Wel is D’aloisio al sinds zijn twaalfde bezig met programmeren en heeft hij sindsdien al meerdere apps uitgegeven.

 

Bron: BBC (zie ook voor een interview met Nick D’Aloisio)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, IOS

Tags: