abonneren

YouTube Capture filmt alleen in landscape

Google heeft YouTube Capture gelanceerd voor iOS. Met YouTube Capture kunnen iPhone-gebruikers eenvoudig video's opnemen en bewerken. Deze app is compatibel met iPhone en iPad, en geoptimaliseerd voor iPhone 5.

Filmpjes kunnen gewoon met YouTube Capture zelf worden geschoten. De app heeft daarvoor een beeldstabilisatiefunctie aan boord. Voordat het filmen kan beginnen wordt de filmer gevraagd om zijn iOS-apparaat op de correcte manier vast te houden, dat wil zeggen in  landscape (liggend). Dat klinkt misschien betuttelend, maar zo wordt het apparaat nooit meer per ongeluk verkeerd vastgehouden tijdens het filmen.

Eventueel kunnen video's via YouTube Capture direct worden geplaatst op de grote videowebsite van Google. Na het opstarten krijg je een inlogscherm te zien voor aanmelding bij je Google account, maar je kunt dit ook overslaan. De filmpjes kunnen dus ook gewoon offline worden geschoten.

Naast YouTube biedt de app ook ondersteuning voor het delen via de sociale mediasites Google+, Facebook en Twitter. Dit hoeft overigens niet allemaal in het openbaar. De video kan ook alleen met familie en vrienden worden gedeeld.

Voor het uploaden kan de gebruiker zijn video nog even snel bewerken met een aantal eenvoudige tooltjes. Video's kunnen worden geretoucheerd met automatische kleurcorrectie. Verder kan het filmpje nog even worden ingekort, en kan een stukje begeleidende muziek worden toegevoegd.

YouTube Capture is geoptimaliseerd voor de iPhone. Op de iPad is YouTube Capture wel bruikbaar, maar op een volledig scherm ziet deze app er jammer genoeg nogal lelijk uit.

Update: De landscape lock kun je uitschakelen in de instellingen van YouTube Capture. Zo kun je toch op de "foute" manier filmpjes maken in portretmode.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, IOS

Tags: YouTube

Nieuws headlines

Laatste reactie