YouTube app eindelijk geschikt voor iPad en iPhone 5

Google heeft de YouTube app nu eindelijk geschikt gemaakt voor de iPad en iPhone 5. Daarnaast brengt de nieuwe versie van de video app een flink aantal verbeteringen en vernieuwingen aan voor iOS-gebruikers.

Sinds de lancering van iOS 6 staat de YouTube app niet meer standaard geïnstalleerd op de mobiele apparaten van Apple. Nu kunnen de video's van YouTube wel in de browser worden bekeken, maar een app werkt soms net even wat handiger. Met de nieuwe versie die gisteren werd uitgebracht is de YouTube app universeel geworden, wat betekent dat deze geschikt is voor zowel de iPhone als iPad. De app gebruikt nu het volledige scherm van de iPhone 5.

AirPlay
Ook voor andere iOS-gebruikers zijn er interessante verbeteringen aangebracht. De YouTube app biedt nu ondersteuning voor het afspelen van video met AirPlay, waardoor materiaal van het iOS-apparaat via Apple TV draadloos kan worden gestreamd naar de HD-tv. Daarnaast kunnen video's worden toegevoegd en verwijderd uit de afspeellijsten, en kan spraakgestuurd naar video's worden gezocht.

Gmail
Samen met de update van de YouTube app heeft Google ook de Gmail app een belangrijke update gegeven. Deze biedt ondersteuning voor meerdere accounts, een strakkere look en een voorspelhulp bij het typen van zoekopdrachten.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, IOS

Tags: youtube, apple tv