abonneren

Van Dale Middelgrote woordenboeken apps gelanceerd

Van Dale Uitgevers heeft de woordenboeken apps voor de iPhone en iPad vernieuwd. Drie jaar na de introductie van apps met de beknopte inhoud van de Pocketwoordenboeken is het nu tijd voor het grotere werk: Van Dale Middelgrote woordenboeken Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans.

De Van Dale Middelgrote Apps bevatten uitgebreide zoekfuncties, spellingsuggesties bij typefouten en uitgebreide instellingsmogelijkheden voor het doorzoeken van de woordenboeken. Er is ook een overhoorfunctie aanwezig zodat met de app geleerd kan worden voor een taal. Handig is dat de uitspraak van de vreemde taal ook te beluisteren is. De apps worden lokaal volledig geïnstalleerd waardoor je dus niet afhankelijk bent van internet. Handig voor als je op vakantie bent.

De nieuwe Van Dale Middelgrote Apps zijn samen met Paragon Software Group ontwikkeld. Paragon is ook verantwoordelijk voor de eerder uitgebrachte Pocket-apps van Van Dale. Paragon gebruikt haar eigen SloveEd-engine. Deze neemt weinig ruimte in beslag, maar biedt wel vele zoekmogelijkheden.

Van Dale Middelgrote Apps Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans zijn verkrijgbaar in de Apple App Store voor € 39,99 per taal. De prijzen van de oude Van Dale Pocket-apps zijn verlaagd naar € 9,99 per taal.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, IOS

Tags: paragon software, Van Dale, woordenboeken