abonneren

Twitter komt met eigen muziekapp

Binnenkort kunnen de fans van Twitter muziek ontdekken via Twitter Music. Deze app wordt als eerste uitgebracht voor iPhone en iPad op basis van technologie van het onlangs overgenomen We Are Hunted. De release zou eind deze maand al een feit kunnen zijn.

Het gaat dit jaar nog druk worden op het gebied van muziekstreamingservices. In navolging van onder andere Spotify, Google en Apple zou ook Twitter nu bezig zijn met de muziekdienst Twitter Music. Het account staat al online en heeft 2,3 miljoen volgers door slimme muziekgerelateerde tweets.

Muziek speelt bij Twitter een belangrijke rol. De accounts van populaire artiesten trekken tientallen miljoenen volgers aan. Deze volgers zijn over het algemeen jonge mensen. Volgens Cnet kan de Twitter Music app al aan het eind van deze maand gereed zijn. De technologiesite heeft deze informatie van een anonieme bron. Twitter en We Are Hunted weigeren commentaar te geven op dit bericht.

We Are Hunted
Twitter heeft afgelopen jaar We Are Hunted overgenomen, een service waarmee de internetter muziek kan ontdekken. Deze service heeft hiervoor diverse apps gelanceerd voor iPhone, iPad en Android. Met de kennis van We Are Hunted zou Twitter nu werken aan een muziekapp voor iOS. Deze kan eind van deze maand al gereed zijn. Reken maar dat het ontwikkelingsteam van Twitter daarna verder zal bouwen aan een app voor de ultrapopulaire Android smartphones en tablets.

Twitter Music geeft aan de gebruiker suggesties voor artiesten en liedjes op basis van verschillende kenmerken. Een Twitter-account is niet vereist om de app te kunnen gebruiken, maar wel handig voor de personalisatie. Deze wordt onder andere gebaseerd op basis van de verschillende accounts van artiesten die de Twitter-gebruiker en zijn connecties volgen. De liedjes worden niet via de eigen servers gestreamd, maar via de online-muziekdienst SoundCloud.

De app zou bestaan uit vier tabs. Suggested, Now Playing, Popular en Emerging. Suggested geeft suggesties van artiesten en liedjes weer op basis van degenen die de Twitteraar volgt. Via Now Playing wordt gelinkt naar muziek waarover andere mensen hebben getweet die de gebruiker volgt. Popular geeft liedjes weer die nu populair zijn en via Emerging kunnen de opkomende artiesten worden ontdekt. De benaming van deze tabs zijn al te vinden in hashtags op Twitter, afkomstig van de mensen achter We Are Hunted.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, IOS

Tags: Muziek, Sociale Media, Twitter Music

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord