Taxi bestellen via app

Vervoersbedrijf Connexxion lanceert vandaag Cabster. Met de nieuwe dienst kun je via een app een taxi bestellen en krijg je vooraf inzicht in de kosten.

Cabster profileert zichzelf als betrouwbaar taximerk voor heel Nederland. Je hoeft niet meer per plaats op zoek naar een taxidienst of standplaats, maar kunt met de gratis Cabster-app voor iOS en Android en via de website direct een taxi bestellen. Binnen 30 minuten is er dan een taxi beschikbaar. Je krijgt vooraf te zien wat de rit gaat kosten en betaalt ook vooraf via bank of creditcard. Voor bedrijven is er de optie om taxiritten via Cabster bij te houden, waardoor declaraties sneller afgehandeld kunnen worden.

Cabster werkt samen met Taxi Partners, waardoor er landelijk ongeveer 5000 taxi’s meewerken. Wel is de dienst soms beperkt beschikbaar: van zondag tot en met woensdag is er geen taxidienst tussen 1 uur en 6 uur ’s nachts. Tegenover Nu.nl uit de Consumentenbond zijn twijfels over het systeem. “De bond is niet echt een voorstander van het principe dat vooraf betaald moet worden. Mocht de taxi niet voor de deur verschijnen of een taxibedrijf failliet gaan, is het maar de vraag wat er vervolgens met je geld gebeurt.”

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, IOS

Tags: taxi, connexxion