abonneren

Stanza

Hoewel veel mensen verknocht zullen blijven aan de geur van papier en drukinkt, wint het e-book langzaam maar zeker aan populariteit. Voor pc of smartphone heb je dan wel de juiste software nodig. We testen in het julinummer van PCM 10 pakketten voor e-books, met vandaag de laatste in de reeks: Stanza.
Score
60
  • Pluspunten
  • epub, pdf én digitale stripboeken
  • OPDS-ondersteuning
  • Minpunten
  • erg eenvoudige interface
  • alleen voor iOS

None

Stanza ziet er verzorgd uit en bevat meer opties dan je in eerste instantie zou denken.

Lezers met een iPhone, iPod touch of iPad moeten Stanza beslist proberen. De app ziet er verzorgd uit en werkt eenvoudig. Stanza kan overweg met bestanden in epub en pdf, maar ook liefhebbers van digitale stripboeken zullen verheugd zijn met de ondersteuning van cbz- en cbr-bestanden.

Hoewel de interface eenvoudig van opzet is, ontbreekt het niet aan functies: nachtmodus, markeringen, notities, bladwijzers en een woordenboek zijn aanwezig, Wikipedia helaas niet. Er zijn diverse opties om de indeling aan te passen, zoals lettertype, lettergrootte, marges, regelafstand en kleuren. Ook de wijze waarmee je door een boek bladert is naar eigen voorkeur in te stellen.

Je kunt gratis boeken downloaden die op Feedbooks worden aangeboden. Ook kun je bestanden importeren door ze met iTunes aan de app toe te voegen of open de optie Download Book en vul de url in. Je kunt ook boeken toevoegen door ze te downloaden met Dropbox of e-mail en Stanza als app te kiezen om het bestand te lezen. Bovendien ondersteunt Stanza OPDS waardoor je verbinding kunt maken met computers waarop bijvoorbeeld Calibre actief is. 

Platform: iOS

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, IOS

Tags: Stanza, E-books