abonneren

SketchBook Ink

Er zijn meer dan genoeg teken- en schilder-apps voor de iPad, dus wanneer er een nieuwe verschijnt zijn we niet direct automatisch onder de indruk, tenzij de app is gemaakt door Autodesk.
Score
70
  • Pluspunten
  • vloeiend tekenen
  • Minpunten
  • net zo duur als SketchBook Pro
  • weinig opties

None

Sketchbook Ink is de ideale app voor iedereen die de eerste stappen wil zetten in de richting van digitaal tekenen.

Autodesk is de ontwikkelaar van indrukwekkende apps als 123D Sculpt en Sketchbook Pro. Laatstgenoemde is een app waarin al de prachtigste tekeningen zijn gemaakt, dus we zijn benieuwd wat Sketchbook Ink ons te bieden heeft. De interface is karig en op het eerste gezicht lijk je niets anders te kunnen doen dan een penseel selecteren, een kleur kiezen en de dikte instellen. Er zijn zelfs geen lagen, op de mogelijkheid na om een achtergrondafbeelding in te laden en daar overheen te tekenen. Ook de opties met betrekking tot delen zijn zeer beperkt: iTunes, Dropbox, Filmrol en E-mail, daar houdt het mee op.

Het tekenen daarentegen is echt heerlijk. Wanneer je met je vinger (of stylus) over het scherm beweegt, verschijnen de lijnen zo vloeiend dat je het gevoel hebt echt met pen en papier aan het werk te zijn, maar dan zonder de rommel. En ineens begrijpen we het. Sketchbook Ink probeert niet de app te zijn met de meeste opties, integendeel. Het probeert een alternatief te bieden voor mensen die graag digitaal willen tekenen, maar niet verdwaald willen raken in een ingewikkelde interface. Het zou wel netjes zijn geweest als de app niet net zo duur was geweest als SketchBook Pro en als er de mogelijkheid was om werkbestanden onderling uit te wisselen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, IOS

Tags: sketchbook, autodesk