abonneren

Sitecom lanceert iMedia Control for iPad

Sitecom is vooral een fabrikant van netwerkapparatuur zoals routers en nassen. Deze keer lanceert Sitecom echt een app voor de iPad: iMedia Control. Bijzonder aan deze app is dat het 's werelds eerste DLNA Certified app voor de iPad is.


iMedia Control is een app die je in staat stelt om via DLNA mediabestanden via je netwerk direct op je iPad af te spelen. Op deze manier kun je dus films en muziek zonder problemen van je nas (mits deze DLNA ondersteunt) of pc afspelen op je iPad.

Op zich zijn er al apps die video en muziek kunnen streamen naar je iPad, zoals Buzz player, maar iMedia Control is volgens Sitecom de eerste app die volledig DLNA gecertificeerd is.

Sitecom heeft deze app natuurlijk ontwikkeld voor een betere samenwerking met haar eigen producten zoals de MD-254 nas, maar het interessante is dat deze ook andere DLNA-gecertificeerde producten met deze app samenwerken. Handig is de geïntegreerde zoekfunctie waarmee je kan zoeken op je netwerk naar films en muziek.

Verder kan iMedia Control ook gebruikt worden om mediaspelers van Sitecom te bedienen met je iPad, zoals de MD-272 en MD-273.

De iMedia Control for iPad app is nu gratis verkrijgbaar in de App Store. Echter is deze software niet alleen voor de iPad beschikbaar. iMedia Control is ook beschikbaar voor de iPhone en voor Andriod smartphones en tablet. Voor Android heet deze app alleen aMedia Control.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, IOS

Tags: Sitecom