abonneren

Siri uit beta, Nederlandse versie blijft uit

De virtuele spraakassistent Siri was één van de paradepaardjes van Apple bij de lancering van de iPhone 4S. Dat was in oktober 2011. Inmiddels zijn we twee jaar verder en Siri is eindelijk uit bèta. Over een Nederlandse versie is echter nog niets bekend.

Het is vrij ongebruikelijk dat Apple bètasoftware uitbrengt. Siri heeft de afgelopen twee jaar in bètafase doorgebracht, maar mag nu eindelijk het label laten vallen. Vermoedelijk vindt Apple dat er genoeg aan de onderliggende techniek gesleuteld. Apple heeft altijd gesproken over Siri als een 'learn-as-you-go' applicatie, die daadwerkelijke input vanuit de gebruikers nodig had om goed te kunnen presteren.

Met de introductie van iOS 7 heeft Siri niet alleen een vrouwelijke verschijning, maar is er ook een mannelijke stem bijgekomen. De interface is verbeterd en natuurlijkere spraak. Nederlandse ondersteuning ontbreekt nog steeds; wie Siri in Nederland wil gebruiken, moet dus overschakelen op de Engelse of Amerikaanse Siri.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, IOS

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord