Rolling Stones brengen app uit voor iOS

De Britse rockband The Rolling Stones heeft een eigen app gelanceerd. The Rolling Stones Official App is in samenwerking met Endemol ontwikkeld en gratis te downloaden voor iOS. De app werkt met iPhone, iPod touch, en iPad.

De inmiddels 50 jaar oude Britse rockband The Rolling Stones is nog altijd springlevend. Met The Rolling Stones Official App kunnen fans tickets winnen voor de tournee The Rolling Stones Live – 50 & Counting. In de app staan de verschillende data van de tournee. Daarnaast bevat de app exclusieve videocontent, en kun je kennismaken met andere Stones fans over de hele wereld via de Fan Wall. De app belooft dat ook de bandleden te vinden zijn in de Fan Wall.

De app bevat verder exclusieve content van interviews en concerten van de band die nog niet eerder te zien zijn geweest. Deze filmpjes zijn speciaal voor de app geschoten. Hier willen de bandleden overigens nog wel wat aan verdienen, want voor deze exclusieve content moet worden betaald. Dit geldt uiteraard ook voor de nodige merchandise-artikelen en de muziek die via de app kan worden beluisterd en aangeschaft met iTunes. Muziek die fans al op hun apparaat hebben staan, kan met de app zelf worden afgespeeld.

Naast de exclusieve content bevat de app een nieuwssectie waar het laatste nieuws over de band kan worden gevolgd, onder andere via tweets van de bandleden zelf. Nieuws over de band zelfs zou als eerste worden bekendgemaakt via de app. Verder is een een foto- en videocollectie van de band te zien die in de afgelopen decennia zijn gemaakt.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, IOS

Tags: muziek, itunes