Retina iPad apps

App-bouwers haasten zich om hun apps geschikt te maken voor de nieuwe hoge resolutie iPad-schermen. Zo heeft Amazon nu al de Kindle 3.0-versie van de e-book reader-app voor het Retina-scherm.

De verkoop van de derde generatie iPad gaat vandaag van start in een groot aantal delen van de wereld (op 23 maart bij ons). De belangstelling overtreft weer alle verwachtingen, te zien aan de enorme rijen voor de Apple-winkels en de voorverkoop. Reden voor de app-bouwers om hun apps zo snel mogelijk aan te passen, zodat de trotse iPad-bezitters optimaal van hun nieuwe scherm kunnen genieten.

Het lezen van e-books op de iPad is nog niet echt doorgebroken, wat vooral wordt toegeschreven aan de toch nog beperkte resolutie van de vorige iPads en de daardoor niet optimale leesbaarheid, die nog achterblijft bij de echte e-readers.
Amazon laat er geen gras over groeien met de Kindle voor iOS-app. Het Retinascherm leent zich bij uitstek voor het lezen van teksten en zo kan Amazon meeliften met de populariteit van de iPad. Het versienummer gaat naar 3.0 waarschijnlijk om synchroon te lopen met de derde generatie iPad. Naas de hoge resolutie en een verbeterde snelheid verandert niet heel veel aan de App: een herontworpen bibliotheek een veranderde cloud-pagina. Dat laatste zorgt er voor dat je al je e-books in de cloud kunt benaderen.

Andere apps die nu al de Retina-resolutie benutten zijn bijvoorbeeld Evernote en Wheather Pro. Evernote toont verbeterde tekstweergave en plaatjes. Weather Pro laat fraaiere kaarten zien.
De updates voor het Retina scherm voor andere apps zullen ongetwijfeld in een hoog tempo verschijnen. Heel eenvoudig is het aanpassen overigens niet dus enig geduld is op zijn plaats.

Bron: SlashGear

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, IOS

Tags: kindle