Prijzen in Apple Store gaan omhoog

De prijzen in de Apple Store worden vandaag verhoogd. Deze prijsstijging is van toepassing op alle gebruikers binnen de Europese Unie. Dit blijkt uit een email van Apple aan app-ontwikkelaars. De prijsstijging geldt voor zowel voor apps binnen de iOS als de Mac Store.

De email van Apple aan zijn ontwikkelaars is te lezen op iCulture. Reden voor de prijswijziging is de verandering in valutakoers en btw, waardoor Apple zich geroepen voelt om de prijzen per land anders te maken. Alle landen in de Europese Unie én Canada krijgen te maken met deze prijsdoorvoering. De uitzondering is IJsland (geen lid van de EU), waar een prijsverlaging gaat optreden.  De prijs van de apps in IJsland ligt al hoger, wat waarschijnlijk de reden is dat er daar nu geen prijsverhoging wordt doorgevoerd.

Eerdere stijgingen

Eerder werd al bekend dat Apple zijn prijzen ging wijzigen, dit naar aanleiding van een nieuwe Europese regel. Deze regel verplicht bedrijven de btw te hanteren van het land waar de transactie plaatsvindt. Zo is het niet meer mogelijk om goedkopere btw-routes te nemen via andere landen. Waar het eerder mogelijk was om via Luxemburg (17% btw op het moment) en Duitsland (19% btw op het moment) transacties af te handelen is de consument nu verplicht om te voldoen aan de eigen btw. In Nederland en België bedraagt dit 21%.

Apps die normaliter 89 cent zijn, worden waarschijnlijk 10 cent duurder. Dit komt neer op een stijging van bijna 12%. De exacte prijsstijgingen worden donderdag bekend, wanneer deze doorgevoerd zijn in de stores.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, IOS

Tags: prijsstijging