abonneren

PC-games besturen met je iPhone

Roccat is vooral bekend van zijn gamehardware, maar de nieuwe app Power Grid is een stuk ambitieuzer. Sociale netwerken, games, hardwaremonitoring: alles wordt verenigd in één app voor iOS, Android en Windows Phone.

Op de CES toonde Roccat in het geheim al een prototype van de nieuwe app, maar de officiële website en iOS-bèta zijn nu ook gelanceerd. Power Grid probeert alles wat je pc kan te verenigen zodat je mobiele telefoon of tablet als extra scherm kan fungeren.

In het Incoming Center van de app krijg je een overzicht van alle contactmogelijkheden. Je kunt direct berichten versturen via diensten als Facebook en Skype, maar ook voicechatten met medespelers in je game. De hardware van je pc kun je op de System Stats-tab in de gaten houden. Met Sound Control stel je alles in qua geluid. Een vierde tab is volledig in te stellen naar eigen wens, en dat is waar de verbeelding wordt aangesproken. Zo zou het mogelijk moeten worden om in-game functies te bedienen via de app, bijvoorbeeld macro’s voor je pc-mmo’s of andere sneltoetsen.

Naast de app, die binnenkort op alle platformen beschikbaar moet zijn, werkt Roccat ook aan de bijbehorende hardware. Het Phobo-toetsenbord zal worden voorzien van een smartphone-dock aan de rechterkant, zodat je smartphone opgeladen wordt maar je ook de custom tab van de Power Grid-app binnen handbereik hebt. Daarnaast is er de Apuri 2.0, een los smartphone dock.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, IOS

Tags: power grid, Roccat