abonneren

Office2 HD

Tablets worden ze regelmatig gebruikt voor het zelf maken van content. Maar hoe gebruiksvriendelijk zijn de bekende Office-apps, kunnen ze een pc vervangen, en hoe staat het met de compatibiliteit met Microsoft Office? We testen acht Office-vervangers, met vandaag: Office2 HD.
Score
70
  • Pluspunten
  • opmaak blijft goed behouden
  • Nederlandse spellingscontrole
  • brede ondersteuning clouddiensten
  • Minpunten
  • werkt niet optimaal met nieuwe Office-indelingen
  • matige interface

None

Als de gebruikersinterface wat opgewaardeerd kan worden, zou Office2 HD mede door de Dropbox-ondersteuning een goed alternatief voor iWork kunnen vormen, zeker voor de Microsoft Office-gebruiker.

Office2 HD van Byte Square is een compleet Office-pakket voor het werken aan documenten, spreadsheets en presentaties op een iPad. Pas sinds kort ondersteunt het naast docx ook de indelingen xlsx en pptx. Het bestandsbeheer is helaas matig uitgewerkt. Zo is het niet direct duidelijk hoe je aan een nieuw bestand kunt beginnen of clouddiensten kunt toevoegen. De ondersteuning daarvoor is echter wel weer heel breed, met naast Dropbox ook onder meer Google Docs, Box, SkyDrive en andere diensten op basis van WebDAV.

Het bewerken van documenten gaat eenvoudig, al is het niet zo intuïtief als Apple’s iWork. Opvallend is dat het hier en daar wat functies van iWork lijkt te lenen, zoals bij het uitbreiden van tabellen. Functioneel blijft Office2 HD gemakkelijk overeind, al moet je even door hebben dat je extra bewerkingsopties zoals uitlijning en opsommingstekens pas vindt als je de navigatiebalk naar rechts veegt. Lastig bij het aanpassen van de grootte van afbeeldingen is dat niet automatisch de beeldverhouding behouden blijft. Een handig extraatje is de Nederlandse spellingscontrole. We hebben gemerkt dat je de nieuwe Microsoft Office-indelingen (docx-, xlsx- en pptx) beter nog even links kunt laten liggen, bestanden in deze indeling openen minder snel en geven meer problemen.

De oorspronkelijke opmaak blijft bij Word-documenten heel goed behouden. Zelfs wiskundige formules, die het tijdens het bewerken niet kan laten zien, gaan niet verloren na het bewerken en opslaan van het document. 

Platform: iPad

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, IOS

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord