As Noted

As Noted voor iPhone en iPad is, zeker voor zo’n vroege versie, een opvallend complete en gepolijste app voor het maken van rijke notities. Mogelijkheden om die notities te organiseren via notebooks en tags zijn ook ruim voorhanden.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • rijke opmaakmogelijkheden voor notities
  • organisatie via notebooks en tags
  • Minpunten
  • synchronisatie geen naadloos proces

Apps voor het maken van notities zijn ruim voorhanden, met Evernote als één van de bekendste en meest flexibele. Maar die schiet ook vaak zijn doel voorbij, en de mobiele apps worden door de aanwas van features steeds wat omslachtiger. As Noted, voor iPhone en iPad, kent een eenvoudige opzet, maar geeft je wel veel mogelijkheden bij het maken van je notities. Zo kan je via icoontjes gemakkelijk koppen toevoegen, tekst laten inspringen, opsommingstekens gebruiken, afbeeldingen (of een camerabeeld) aan de notitie toevoegen, een takenlijstje opnemen of een bestand vanaf Dropbox invoegen.

As Noted leent zich bijvoorbeeld goed voor het bijhouden van een reisdagboek. Behalve een lege notitie kan je namelijk via de templates aan de rechterkant van het scherm (met een veegbeweging haal je ze naar voren) een notitie aanmaken met de huidige datum, of een Geo Note die je locatie insluit. Het adres wordt als titel gebruikt en via een kaart kan je altijd achterhalen waar de notitie is gemaakt. Als je op ieder markant punt zo’n notitie toevoegt, eventueel verfraaid met foto’s, heb je al snel een lopend reisverslag.

Een koppeling met Dropbox zorgt dat notities synchroon blijven tussen de verschillende apparaten. Minpunt is dat de app niet voortdurend synchroniseert, maar slechts met een (instelbare) interval van tien minuten. Je kunt het synchroniseren wel handmatig starten door, na het bewerken van een notitie, deze ‘omlaag te trekken’.

Hier en daar zien we overeenkomsten met Evernote. Zo kan je notities groeperen in notebooks en gebruikmaken van tags, zodat ze gemakkelijker terug te vinden zijn. Mocht je ooit willen switchen: As Noted kent een import- en exportmogelijkheid voor Evernote. Hierbij maakt de app gebruik van Dropbox.

Dankzij de extensie voor Google Chrome kan je As Noted ook in de browser gebruiken, inclusief Dropbox-synchronisatie. In de bovenste balk kan je omschakelen naar een andere notebook (of notebooks importeren of exporteren) of een nieuwe notitie maken, eventueel een Geo Note met de huidige locatie of een op de kaart aan te wijzen punt. In de linker kolom zie je alle notities in de huidige notebook en kan je notities opzoeken op bijvoorbeeld naam, datum, tags of locatie. Een mooie uitbreiding, maar net als bij de app gaat de Dropbox-synchronisatie niet altijd optimaal.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, IOS

Tags: as noted