abonneren

Nokia Maps nu beschikbaar op iOS

Nokia’s Maps applicatie HERE is nu beschikbaar op iOS. De applicatie moet de concurrentie aan met Apple Maps. Een Google Maps app is niet beschikbaar op het moment.

Nokia wil zich graag laten zien op het gebied van kaartenapplicaties. De Finse telecomfabrikant heeft nu Google Maps van het iOS platform is geweerd zijn kans schoon gezien om in het gat te springen dat Google achterliet en Apple niet kon vullen met de eigen abominabele Maps applicatie.

HERE

Nokia heeft de kaartenapplicatie HERE genoemd en hij is nu te downloaden via de App Store van Apple. De kaarten komen van leverancier NAVTEQ. Als er een Nokia account aangemaakt wordt, kunnen er Point-of-Interest collecties worden aangemaakt.

Wat direct opvalt is dat de app grafisch een stuk waziger is dan de apps Apple Maps en voorheen Google Maps. Dat zou er goed mee te maken kunnen hebben dat de app op HTML 5-basis is en niet op Apple’s eigen software. Ook is de interface even wennen, want HERE is duidelijk niet ontworpen op de standaard iOS-manier.

Wel is de app redelijk snel. Er is een optie om een looproute op te vragen en auto-navigatie is ook aanwezig. Verder kan er een gedeelte van de map bijvoorbeeld thuis via wifi opgeslagen worden, zodat er zonder onderweg mobiele data te verbruiken genavigeerd kan worden.

Geen OV

De openbaar vervoer-functie is wel aanwezig, maar lijkt nog niet te werken in Nederland. Tenminste, wij gaan ervan uit dat hij anders wel een manier zou vinden om van Amsterdam Centraal Station naar Haarlem Station te komen met openbaar vervoer. Andere steekproeven werken ook niet.

Satellietweergave is aanwezig en er is een live traffic view die werkt. Ook is er een lijst op te vragen van te nemen afslagen op een auto-route. Of het een goed alternatief is voor Google Maps betwijfelen we, maar als back-up naast Apple Maps is het zeker een te overwegen optie.

De app zou begin volgend jaar ook voor Android beschikbaar moeten zijn.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, IOS

Tags:

Laatste reactie