abonneren

Nieuwe iOS Google Maps sneller en zuiniger

De ontwikkeling van de app zou nu in de alpha fase zijn. Hij krijgt meer features dan voorheen en wordt sneller en zuiniger.

Toen Apple een eigen kaartenapplicatie bleek te implementeren in iOS 6, in plaats van de vertrouwde Google Maps app, is Google hard gaan werken aan een nieuwe app. Apple kreeg hevige kritiek te verduren en CEO Tim Cook bood zelfs zijn excuses aan voor Apple Maps. Sterker nog, hij raadde mensen aan om apps van concurrenten als Google te gebruiken.

Vector

Er zijn nu wat vage foto’s van de nieuwe Google Maps app verschenen. Deze zijn niet erg boeiend, maar de informatie over de nieuwe app is wel interessant. Zo zal de nieuwe app vector-gebaseerde graphics krijgen. Dat zorgt voor snelheidswinst en daarnaast voor stukken minder dataverkeer.

Apple Maps is al gebaseerd op vector graphics en is zo’n vijf keer zuiniger met data. Wanneer je met de oude Google Maps app bijvoorbeeld één stap in of uitzoomt, haalt hij gemiddeld 1.3 MB data binnen. Apple Maps heeft maar 271 KB nodig om de gebruiker van de juiste kaarten te voorzien. De nieuwe Google Maps app voor iOS zal waarschijnlijk vergelijkbare resultaten boeken.

Functies

De nieuwe app zou in elk geval ook een stuk sneller worden, volgens app-ontwikkelaar Ben Guild. Verder komen de navigatie-functies terug en zijn de kaarten van Google een stukje accurater. Nieuwe features voor de nieuwe iOS app zijn het roteren van de kaarten met twee vingers en daarnaast wordt het 4-inch scherm van de iPhone 5 ondersteund.

 Voor nu is de oplossing voor het gebruiken van Google Maps het maken van een snelkoppeling naar de web-app van Google Maps. Daarmee zijn functies als navigatie weer mogelijk op iOS, maar echt lekker werkt het niet.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, IOS

Tags: