abonneren

Nieuwe database-app voor iPad

Vandaag brengt FileMaker een nieuwe versie uit van zijn iPad-databaseprogramma Bento. De uitgebreide update zorgt voor compatibiliteit met het Retina-display en voegt een hoop nieuwe functies toe.

FileMaker is trots op het feit dat Bento de enige iPad-app is die zonder een applicatie op Mac of Windows databases kan maken. Een van de nieuwe functies die daarbij helpt is de integratie met de online Template Exchange, om snel databasesjablonen toe te passen. Databases kunnen versierd worden met 40 nieuwe templates. Van de desktopversie is de hoeveelheid verschillende views overgenomen: formulier, tabel, splitscreen en volledige scherm.

Sommige handigheidjes uit FileMaker 12 hebben ook hun weg gevonden naar kleine broer Bento, zoals het automatische invullen van gps-locaties. Daarnaast kan Bento nu overweg met een aantal speciale velden, zoals encryptie en berekeningen. Bento 4 is vanaf vandaag voor de iPad te krijgen in de App Store. De oude versie (1.1.5) blijft beschikbaar – Bento 4 komt als losse app beschikbaar naast de oude en is qua versienummer gelijkgetrokken met Bento 4 voor de Mac. De app is er in het Engels, Nederlands en nog zes talen, kost € 8 (tot 31 juli maar € 4) en werkt op alle iPads met de huidige versie van iOS.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, IOS

Tags: Databases, Bento, Filemaker

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord