MSN komt naar iOS en Android

MSN komt in app-vorm naar iPhone, iPads en Android-toestellen. Microsoft hernoemt zijn Bing-consumentenapps en geeft de portalsite een nieuw design.

De herziening van MSN.com voegt interactieve content toe voor onderwerpen als reizen, voeding, en gezondheid. Deze informatierubrieken staan naast de bekende pijlers van de portalsites waaronder nieuws, sport, celebrities en auto’s. Daarnaast krijgt de redesign, die vandaag in bèta live gaat, opties om social media direct te gebruiken vanaf MSN.com.


Skype ingebed

Die social media omvatten het populaire Facebook en Twitter, maar ook het door Microsoft overgenomen Skype. Laatstgenoemde is als webclient al geïntegreerd met Microsofts online-diensten zoals opslagcloud OneDrive en de daaraan gekoppelde SaaS (software as a service) Office Online. De herziene portalsite moet eind september volledig zijn uitgerold, meldt technieuwssite Recode.

Het duurt iets langer voordat Microsoft zijn huidige consumentenapps klaar heeft voor iOS en Android. Deze voor touch ontworpen apps bestaan nu al voor Windows 8 en Windows Phone 8 en vallen nu nog onder de Bing-merknaam. Ze worden omgedoopt tot MSN-apps en komen in geoptimaliseerde vorm uit voor de mobiele platformen van respectievelijk Apple en Google. Dit moet in de komende maanden gebeuren, weet Microsoft-watcher Mary Jo Foley te onthullen.


MSN en Messenger

De oude merknaam MSN (MicroSoft Network) geniet wereldwijd nog grote bekendheid. Dit mede door de ooit veelgebruikte en inmiddels geschrapte chatclient MSN Messenger (later nog omgedoopt tot Windows Live Messenger). De rol daarvan is overgenomen door Skype. Microsoft gaat prat op 437 miljoen bezoekers voor de MSN-portalsite, die de default homepage is in webbrowser Internet Explorer.

Geschreven door: Jasper Bakker op

Category: Nieuws, IOS

Tags: portal, bing, msn