'Microsoft brengt eindelijk Office naar iPad'

Ruim 4 jaar ná de introductie van Apples iPad komt Microsoft eindelijk met een definitieve versie van zijn Office-pakket voor de tablet. Volgens diverse bronnen bij ZDNet komt het kantoorpakket nog "in de eerste helft van dit jaar".

Het pakket Office for iPad heeft als werktitel Miramar. Er werd lange tijd aangenomen dat Microsoft het had opgegeven om een volledige touch-versie van zijn populairste softwarepakket naar de iPad te krijgen, maar blijkbaar komt Office er dan toch eindelijk aan. Daarna werd lange tijd aangenomen dat Office for iPad zou komen nádat Microsoft eerst zijn versie van een touch-office zou maken voor Windows 8-tablets (met de codenaam 'Gemini').

Opslaan in cloud
Over veel details bestaat echter nog onduidelijkheid. Zo is het niet zeker hoe Microsoft Office for iPad wil gaan aanbieden - gratis, betaald, of als onderdeel van het volledige Office 365-pakket. Waarschijnlijk gaat het opslaan van documenten via Microsofts OneDrive (het voormalige SkyDrive).

Veel te laat
Microsoft komt pas erg laat met een Office-pakket voor de iPad. Apple biedt zelf al een goed portfolio aan met Pages, Keynote en Numbers. Daarnaast zijn er talloze tekstverwerkers beschikbaar voor de iPad, zoals DocsToGo. De kracht van Office for iPad zal dan ook moeten gaan zitten in het opslaan van documenten in de cloud, wil de softwaregigant nog proberen een stukje van de markt te veroveren.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, IOS

Tags: