'Meerdere apps naast elkaar te draaien in iOS 9'

Apple maakt multitasken mogelijk gemakkelijker in iOS 9, zo meldt 9to5Mac op basis van bronnen die dichtbij het bedrijf staan. In de volgende versie van het mobiele besturingssysteem zouden meerdere apps naast elkaar kunnen draaien in afzonderlijke vensters.

Apple maakt die functionaliteit mogelijk bekend op de aankomende Worldwide Developers Conference, die van 8 t/m 12 juni wordt gehouden. Dan zou ook een nieuwe, grotere iPad worden aangekondigd die tot dusver als de 'iPad Pro' bekend staat.

Het 12,9 inch scherm zou een uitstekend moment zijn om de multitask-functie op te tonen. Apple laat iPad-gebruikers kiezen uit drie vooraf ingestelde schermgroottes voor apps. De splitscreen-optie werkt wat dat betreft anders dan op Android-tablets, waar gebruikers zelf de grootte van hun app-vensters kunnen bepalen. 

Gebruikersprofielen

Een andere veelgevraagde optie is de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen aan te maken, iets wat op Android-tablets ook al langer kan. Apple zou daar tevens gehoord aan geven in iOS 9, door die functionaliteit eindelijk aan te bieden. Of de geruchten waar blijken blijft nog even de vraag. 9to5Mac is doorgaans wel betrouwbaar in zijn berichtgeving rond Apple-geruchten.

Bron: 9to5Mac

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, IOS

Tags: 9