iTunes Radio gespot in bètaversie iTunes

De nieuwe muziekstreamingdienst van Apple genaamd iTunes Radio is toegevoegd aan een testversie van de volgende iTunes, die ontwikkelaars maandag in handen kregen.

De functie werd aangetroffen in de bètaversie van iTunes 11.1, die Apple maandag beschikbaar maakte op zijn ontwikkelaarswebsite.

iTunes Radio maakte zijn opwachting tijdens Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC, waar de fabrikant iOS 7 introduceerde. Ook voor zijn mobiele besturingssysteem werd een nieuwe bèta vrijgegeven die enkele extra functies toevoegt, waaronder ondersteuning voor vingerafdruklezers.

iTunes Radio laat zijn gebruikers muziekkanalen gratis streamen, zonder advertenties als ze een abonnement hebben bij iTunes Match. Apple bracht al eerder ondersteuning voor de muziekstreamingdienst naar iOS 7 en de iOS-versie van Apple TV.

Het is nog niet bekend wanneer de definitieve versie van iTunes 11.1 aan het publiek beschikbaar wordt gemaakt en of dit gelijktijdig met de definitieve lancering van iOS 7 zal gebeuren.

Geschreven door: Rowald Pruyn op

Category: Nieuws, IOS

Tags: itunes, itunes radio