abonneren

Iris App

Nóg een Instagram-app voor de iPad? We horen het je denken. Ja, de markt raakt misschien een beetje verzadigd, maar Iris App zou wel eens de beste optie tot nu toe kunnen zijn om Instagram-foto’s op je iPad te bekijken.
Score
100
  • Pluspunten
  • mooi vormgegeven
  • kaartgegevens
  • handig
  • Minpunten

None

Zoek je een Instagram-app voor de iPad, dan is Iris App de beste keuze.

In de main feed worden de foto’s van je vrienden in twee rijen weergegeven. De foto’s staan in een polaroidachtig lijstje, met erop vermeld de gebruikersnaam van de fotograaf, wanneer de foto geüpload is en hoeveel likes en reacties de foto heeft gekregen. Door er twee keer op te tikken, like je de foto. Een enkele tik laat de foto vergroot zien. Nog een keer tikken op de vergrote foto geeft je drie mogelijkheden: je kunt de link naar de foto kopiëren, de foto tweeten of openen in Safari.

In je profiel kun je je eigen foto’s bekijken en zien wie jij volgt en wie jou volgt. Bekijk je iemand anders’ profiel, dan kun je diegene ook gaan volgen of ontvolgen. Het leukste van de profile view is echter het wereldbolletje: tik je op dit icoon, dan krijg je een kaart te zien met daarop aangegeven waar je foto’s precies zijn geüpload. Ondanks dat Iris nog maar net uit, is het al een van de fijnste manieren om Instagram op je iPad te bekijken. Het is snel, minimaal en mooi, zeker op de nieuwe iPad, want de app is geoptimaliseerd voor het retina-display. 

Platform: iPad

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, IOS

Tags: Iris