abonneren

iOS 7 biedt diepe integratie voor Flickr en Vimeo

Apple zal de diensten van Flickr en Vimeo integreren in iOS 7, volgens een anonieme bron. Als dat zo is lijkt een verdere afbouw van Google-diensten in iOS aanstaande, aangezien Vimeo YouTube zou kunnen vervangen.

Er is nog niet heel veel bekend over iOS 7. Er zijn wat geruchten geweest dat iOS 7 niet op tijd af zou zijn, wat later weer tegengesproken werd. Verder zou hoofdontwerper Sir Jonathan ‘Jony’ Ive de nieuwe versie van Apple’s mobiele OS visueel platter willen maken. Dus geen reliëf, harige structuren en schaduwrandjes meer, maar een schoner, overzichtelijker en strakker design.

Van features is nog maar weinig gesproken of uitgelekt. Nu komt 9to5Mac echter met het bericht dat een bron meldt dat iOS 7 integratie zal kennen voor de diensten Flickr en Vimeo. Flickr is een dienst waar foto’s opgeslagen kunnen worden. Vimeo wordt al gezien als een schoon alternatief voor YouTube en is dan ook een videoplatform.

De anonieme bron meldt dat beide diensten in iOS 7 diep worden geïntegreerd zoals Twitter en Facebook al in iOS 6 verweven zijn. Er hoeft maar één keer te worden ingelogd, waarna de diensten naadloos samenwerken met allerlei apps op iOS. Flickr is overigens eigendom van Yahoo. Laatstgenoemd bedrijf levert nu ook al de beurs- en weerinformatie aan Apple voor iOS.

De integratie van deze twee platforms zou weer een stap kunnen zijn in de richting van het zo weinig mogelijk gebruik maken van Google-diensten in Apple’s mobiele OS. Eerder werd Google Maps al uit iOS gesleuteld, hetgeen op veel verzet stuitte bij gebrek aan een goed alternatief van Apple zelf. YouTube zou nu vervangen kunnen worden door Vimeo, maar of veel gebruikers daarop zitten te wachten is ook nog maar de vraag gezien het wijde gebruik van YouTube.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, IOS

Tags: YouTube, yahoo, Vimeo, Ios 7, Flickr

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord