abonneren

iOS 6 verbruikt 3G-data ondanks wifi-connectie

Gebruikers van iOS 6 klagen over aanzienlijk toegenomen dataverbruik. Debet zou een bug zijn waardoor niet goed geschakeld wordt tussen wifi en 3G.

Apple-gebruikers die overgestapt zijn naar het nieuwe besturingssysteem iOS 6 klagen over een enorme toename in dataverbruik. Hun rekeningen zijn drastisch omhoog gegaan na het upgraden. Er zou een bug in iOS 6 zitten, waardoor niet goed geschakeld wordt tussen wifi en 3G-connectie.

Sommigen praten over ettelijke gigabytes aan dataverbruik in een paar dagen tijd, terwijl ze voorheen slechts een miniem percentage daarvan verstookten met iOS 5. De verklaring voor het excessieve dataverbruik zou wellicht Apple’s eigen iTunes Match zijn. Daarmee kan een gebruiker muziek van het internet naar de iPhone verzenden via 3G of wifi. Wanneer de schakeling daarbij niet goed gaat en alles gaat via 3G, kan de rekening voor dataverbruik nogal oplopen ineens.

Het probleem zich zelfs voordoen wanneer de optie om alleen via wifi te downloaden ingeschakeld staat. Gebruikers melden dat wanneer ze buiten wifi-bereik gaan, de downloads gewoon doorgaan via 3G. iCloud synchronisatie zou ook schuldig kunnen zijn aan het probleem, aangezien daarmee potentieel ook nogal wat data verstuurd wordt.

Het probleem lijkt echter niet consistent, want andere gebruikers van iOS 6 zeggen geen last te hebben van bovenstaande problemen. Het is dus even wachten tot hier meer over bekend wordt.

Bron: The Guardian

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, IOS

Tags:

Laatste reactie