abonneren

iOS 6 Kaarten stuurt iPhone gebruikers het bos in

De Australische politie waarschuwt om tijdens het reizen geen gebruik te maken van Apple Kaarten. Deze app wordt vanaf iOS 6 standaard geïnstalleerd op de iPhone en iPad in de plaats van Google Maps. Zes mensen kwamen in de problemen nadat ze door verkeerde routeinformatie in een National Park terecht waren gekomen. Zij moesten door anderen worden gered.

De app Kaarten van iOS geeft verkeerde informatie over de locatie van de Australische plaats Mildura in de staat Victoria. Mildura wordt per abuis midden in het Murray Sunset National Park geplaatst. In werkelijkheid ligt Mildura echter meer dan veertig mijl verderop.

De verkeerde locatieaanduiding van Mildura kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. In Murray Sunset National Park kan de temperatuur oplopen tot wel 45 graden. Mensen die niet goed voorbereid op weg gaan, lopen bij deze hoge temperaturen het gevaar om te overlijden. Zo kwamen mensen op het heetst van de dag met een lekke band in het Australische National Park te staan.

Het is verstandig om een papieren kaart mee te nemen als je gaat toeren in een onbekend gebied. Volgens de Australische politie vertrouwen mensen te veel op hun navigatieapparatuur. De mensen die in de problemen kwamen hadden volgens de politie moeten aanvoelen dat er iets mis ging.

Apple heeft met de lancering van iOS 6 de kaartenapp Google Maps terzijde geschoven. In de plaats daarvan wordt door Apple de eigen Kaarten app geïnstalleerd. Vanaf het begin melden gebruikers echter problemen met Apple Kaarten, vooral buiten de Verenigde Staten. Gebruikers geven onder andere aan dat kaarttegels niet correct tegen elkaar aanliggen, en dat locaties onjuist op de kaart staan. Apple heeft de problemen toegegeven en belooft snel met een oplossing te komen.

Bron: Slash Gear

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, IOS

Tags: Kaarten

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord