abonneren

iOS 6 adaptatie bijzonder hoog

Ondanks Apple’s gebrekkige kaarten-applicatie die bij iOS 6 gebruikers door het keelgat geperst wordt, is 60% van de iPhone-gebruikers al overgestapt op het nieuwe OS.

Marktonderzoekbureau Chitka Insights heeft gemeten dat 60% van de gemeten Canadese en Amerikaanse iPhone-gebruikers in de periode van 18 september tot 30 september is overgestapt op iOS 6.

Consumenten met een iPad zijn ook al in grote getale overgestapt om de nieuwe functies van iOS 6 uit te proberen. Uit de grafiek van Chitka Insights blijkt dat bijna de helft van deze tablet-gebruikers in enkele weken tijd hun OS bijwerkte. Van de iPod –gebruikers stapten in die periode 39% over.

Fragmentatie

Verwacht werd dat deze percentages lager zouden liggen in verband met het gebrekkige Apple Maps, maar blijkbaar wilden iOS-gebruikers ondanks veel kritiek toch niet wachten tot de Maps applicatie eventueel verbeterd zou zijn.

Vooral vergeleken met Android is de OS-versplintering bij Apple opvallend laag. Zo zit slechts 25% van de gebruikers op Ice Cream Sandwich (de één na laatste versie van Android). Bij Android zijn gebruikers dan ook erg afhankelijk van fabrikanten wanneer zij updates beschikbaar maken voor toestellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, IOS

Tags: