abonneren

Instagram-update met Facebook

De populaire foto-app Instagram heeft de eerste update uitgebracht sinds het werd overgenomen door Facebook. Niet geheel verrassend is dus de integratie van Facebooks Open Graph-api.

Na de overname van Instagram voor maar liefst $ 1 miljard heeft Facebook niet stilgezeten. Enkele weken geleden kwam het bedrijf met een eigen foto-app voor iOS, maar de gebruikers van Instagram worden ook niet in de steek gelaten. Sinds gisteren is versie 2.5.0 van de app beschikbaar voor iOS, met vooral updates die te maken hebben met Facebook-integratie.

Via de Open Graph-api laat Facebook ontwikkelaars gebruik maken van functies als Facebook-likes en reacties. Instagram maakt nu ook gebruik van die api, waardoor Instagram-likes ook direct op Facebook geplaatst kunnen worden. Ook kunnen beheerders van Facebookpagina’s direct vanuit Instagram op hun pagina posten. Een andere grote verandering is de toevoeging van een Explore-tab, in plaats van Popular. Via deze tab kun je makkelijker zoeken naar foto’s op gebruikersnaam of hashtag.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, IOS

Tags: