abonneren

Instagram krijgt fotokaart

Instagram heeft versie 3.0 van zijn apps voor Android en iOS uitgebracht. Er zijn geen nieuwe filters, maar wel veel opties om foto’s makkelijker terug te vinden.

Het probleem met het plaatsen van foto’s op sociale netwerken is vaak dat ze al snel van de radar verdwijnen. Nadat je foto in de nieuwsfeed van je vrienden is verschenen komen ze ‘m niet snel meer tegen, tenzij ze actief door je fotoalbums gaan bladeren. De Instagram-update heeft een oplossing voor dit probleem: foto’s worden geplaatst op een wereldkaart. Door geo-tagging kun je op de kaart zien welke foto’s je waar hebt genomen, en zo makkelijker terugbladeren door oude foto’s.

Privacy-implicaties heeft de functie natuurlijk ook, want niet iedereen wil zijn locatie publiceren. Je kunt daarom zelf kiezen of en wanneer foto’s worden toegevoegd aan de kaart. De app heeft nog meer nieuwe functies. De profiel-, hashtag- en locatiepagina’s zijn vernieuwd en ook de in de vorige versie geïntroduceerde Explore-tab met een doorlopende scrollfunctie.

Instagram is voor iPhone en iPad gratis te krijgen in de App Store. Gebruikers van Android 2.2 en hoger kunnen terecht bij Google Play.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, IOS

Tags:

Laatste reactie