abonneren

Huidkanker ontdekken met app

Een nieuwe app genaamd SkinVision kan op bijzonder nauwkeurige wijze huidkanker opsporen. Met de app kunnen gebruikers moedervlekken scannen, en op basis daarvan zien of het mogelijk gaat om een melanoom of andere vorm van huidkanker. Als dat het geval is, kan de patiënt het beste zo snel mogelijk naar de huisarts.

Het gaat om een app genaam SkinVision, die gebouwd werd door een stel ontwikkelaars. De app werkt door te kijken naar een grote database met foto's en gegevens over moedervlekken, die werden verzameld door het Catherina Ziekenhuis uit Eindhoven.
 

Beter dan arts

De app zou zo goed zijn, dat hij 'vaker huidkanker opspoort dan een huisarts', zegt een woordvoerder van het ziekenhuis. De app herkent in ruim 80% van de gevallen of een moedervlek mogelijk tot huidkanker kan leiden - veel meer dan de pakweg 60 tot 70% van de diagnoses die door een huisarts worden gemaakt.
 

Vervolgonderzoek

Het gaat nu om het eerste gedeelte van het onderzoek, waarvan de resultaten erg positief zijn, meldt het ziekenhuis. In een vervolgonderzoek wordt er nu verder gekeken naar de effectiviteit van de app, onder andere met data die ook Amerikaanse en Britse ziekenhuizen moeten aandragen.

De app kort normaal 5 euro, maar is in de maand juni gratis te downloaden in de App Store.

Bron: De Telegraaf

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, IOS

Tags: huidkanker, melanoom

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord