abonneren

Google Translate kan nu ook handschrift vertalen

De applicatie Google Translate voor iOS krijgt vandaag een grote update waarbij niet alleen het uiterlijk verandert, maar ook de mogelijkheid om handgeschreven zinnen te vertalen wordt toegevoegd. Deze functie was al langer op Android-toestellen beschikbaar en ook de website van Google Translate kon al handgeschreven woorden vertalen.

Om aan te sluiten op Apple’s nieuwe, volledig anders vormgegeven iOS 7, heeft ook Google Translate een strakker jasje gekregen. De app lijkt nu veel meer op andere Google-applicaties zoals Gmail, Google Maps en Google Search. Vanbinnen is Translate voor iOS ook aangepast, want er worden nu meer dan zeventig talen ondersteund, waaronder zeven nieuwe: Bosnisch, Cebuano, Hmong, Javaans, Khmer, Lao en Marathi.

De belangrijkste toevoeging is echter de ondersteuning voor handgeschreven woorden en zinnen. Dit is bijvoorbeeld handig voor reizigers, die nu onderweg gemakkelijk buitenlandse teksten op borden en menukaarten kunnen vertalen. Er wordt van gebruikers wel verwacht dat ze snel kunnen schrijven, aangezien het vertalen alleen werkt als je vinger het scherm blijft.

Google laat weten dat de mobiele Translate op dit moment 49 talen ondersteunt en vanaf dit moment gratis te downloaden is via iTunes. De Android-versie is al langer te downloaden via de Google Play Store

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, IOS

Tags: Google Translate

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord