abonneren

Google Now filmpje voor iOS uitgelekt

Een filmpje met de introductie van Google Now voor iOS is heel even opgedoken op YouTube om een paar uur later op mysterieuze wijze weer te verdwijnen. Is Google Now binnenkort beschikbaar voor iPhone en iPad?

Een video met een presentatie van Google Now voor iPhone en iPad is op YouTube geplaatst om daarna spoorloos te verdwijnen. De video is gedownload en weer op YouTube gezet door MobileTechChannel. Het videomateriaal zou afkomstig zijn van een van de officiële YouTube-kanalen van Google.

Het kan natuurlijk een vervroegde 1 april-grap van iemand zijn, maar Google heeft wel meer applicaties uitgebracht voor iOS, bijvoorbeeld Google Maps, dus het zou heel goed kunnen dat Google Now ook voor het mobiele platform van Apple wordt gelanceerd. Als Google Now voor iOS wordt uitgebracht dan vormt deze een alternatief voor de Siri-assistent van Apple. In de onderstaande video is de aankondiging te zien van Google Now voor iPhone en iPad. Volgens Engadget lijkt de Voice Over verdacht veel op die van de eerdere aankondiging van Google Now.

 

Persoonlijke assistent
Google Now is een soort persoonlijke assistent die de gebruiker specifieke informatie geeft tijdens zijn dagelijkse activiteiten. Daarin gaat deze app behoorlijk ver. Op een station kan de app informatie geven over de treintijden en de leuke dingen die in de buurt te doen zijn. Daarnaast kan de app melden dat je naar de volgende afspraak moet, waarbij rekening wordt gehouden met vertragingen door files. Ook kan de app gmail doorzoeken op reserveringen als bijvoorbeeld vliegtickets en hotelboekingen om de gebruiker van dienst te zijn en concerten van de favoriete artiesten in de gaten houden. Voor Engelstalige gebruikers is de app te bedienen via spraak. Nederlandstalige gebruikers kunnen slechts gedeeltelijk van deze functie gebruik maken.

Privacygevoelig
Apps als Google Now verzamelen grote hoeveelheden persoonlijke gegevens. Deze gegevens worden op de servers van Google opgeslagen. Zo zouden ze bij Google precies kunnen nagaan op welke locaties de gebruiker is geweest, op welk tijdstip en welke activiteiten hij heeft gedaan. Voor Android is deze app optioneel, dus je hoeft hem niet te installeren. Mensen die liever niet hun privéleven prijsgeven kunnen deze app beter links laten liggen.

Via: Dutch Cowboys

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, IOS

Tags: