abonneren

Google Maps weer beschikbaar voor iOS

Google Maps is eindelijk weer beschikbaar voor iOS. Google meldt op de productpagina van iTunes dat de app compatibel is met de iPhone en iPad, maar geoptimaliseerd voor de iPhone 5. De app is gratis te gebruiken.

Tot iOS 6 werd Google Maps standaard meegeïnstalleerd op iedere iPhone en iPad, maar daarna besloot Apple om zijn eigen app Kaarten te gaan gebruiken. Deze week bleek echter dat Kaarten niet helemaal foutloos werkt, waardoor mensen in Australië in de problemen zijn gekomen. Dus de nieuwe app van Google is een meer dan welkome aanvulling voor iOS-gebruikers.

Locaties
Met de app Google Maps kunnen adressen, plaatsen en locaties van bedrijven worden opgezocht. Bij het zoeken naar horecagelegenheden en winkels kunnen beoordelingen en recensies worden gelezen. Handig is de synchronisatiefunctie waarmee zoekopdrachten, routebeschrijvingen en favoriete plaatsen kunnen worden gesynchroniseerd tussen de computer en smartphone.

Routebeschrijvingen
De app biedt de Street View-functie met 360 graden panorama's van straten in steden. Satellietbeelden kunnen worden bekeken van locaties over de hele wereld. Handig voor onderweg zijn de routebeschrijvingen. Deze zijn niet alleen beschikbaar voor de trein, bus, metro of gewoon tijdens het lopen, maar ook voor in de auto. Voor de auto zijn zogenaamde turn-by-turn routebeschrijvingen te genereren met spraakbegeleiding.

Verder biedt Google Maps ondersteuning voor het gebruik van gebaren om de kaart te verkennen en door de resultaten te bladeren.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, IOS

Tags: smartphones, tablets, Google Maps

Nieuws headlines

Laatste reactie