abonneren

Google Maps voor iOS

Google Maps is terug op de iPhone! Reden tot juichen, want van Apple Maps worden we tot nu toe niet erg vrolijk. Weet Google ons humeur weer op te krikken?

In iOS 6 verwisselde Apple de kaartensoftware Google Maps voor een eigen product. Hier kwam heel veel kritiek op. Google komt nu met een los te downloaden Google Maps-app, zodat je weer zelf kunt kiezen. Maar wel met enkele kanttekeningen. Zo is de app op het moment alleen op de iPhone te gebruiken – nog niet op de iPad – en blijven de kaarten van Apple binnen apps de standaard kaartenlaag, zodat je die kaarten terugziet als je bijvoorbeeld zoekt naar huizen in je omgeving met de Funda-app. Dat kan wel veranderen, aangezien Google een api beschikbaar heeft gesteld voor ontwikkelaars. Net als bij de Android-versie stapt het over op vectorkaarten.

Veel mensen zijn erg blij met Google Maps, maar we hebben wel wat minpuntjes gevonden. De interface werkt goed en ziet er gelikt uit, maar past meer bij Android dan bij iOS. Op de iPhone 4 is de app wat traag. Zoeken naar contactpersonen blijkt niet mogelijk, en StreetView zit wat ver weg gestopt. Grootste meerwaarde is dat het zoeken naar nuttige plaatsen veel betere resultaten oplevert dan de app van Apple, waar weer de kracht van Google als zoekbedrijf uit blijkt. In de auto biedt het net als bij Android turn-by-turn navigatie met gesproken opdrachten. Er worden verschillende routes aangeboden, waarbij ook rekening wordt gehouden met de verkeersdrukte. Je kunt daarnaast een wandelroute plannen of een reisadvies voor het openbaar vervoer opvragen, inclusief haltes en vertrektijden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, IOS

Tags: Google Maps

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord