abonneren

Google Maps voor iOS 6 in aantocht

Volgens Google werkt het bedrijf wel degelijk met man en macht aan een Maps-app voor iOS 6. Het nieuwe iPhone-besturingssysteem heeft Google Maps ingeruild voor Apple's eigen Maps-applicatie.

Volgens de New York Times werkt Google inmiddels hard aan een standalone Maps-applicatie voor de iPhone en iPad. Wel zegt Google dat de app nog even op zich laat wachten; de zoekgigant hoopt Maps voor het einde van het jaar in de App Store te hebben staan. Google noemt het ontwikkelen van Maps voor iOS een fors grotere uitdaging dan het ontwikkelen van een YouTube-app. Deze laatste staat al in de App Store.

Vreemd genoeg beweert Google dat ze beslissing van Apple absoluut niet aan zagen komen. Apple en Google hadden een contract voor het gebruik van Maps en dit contract zou nog goed zijn tot iOS 7; Apple heeft dus een jaar eerder dan verwacht besloten het contract op te zeggen. Google geeft nu toe dat ze nog geen aanstalten hadden gemaakt een nieuwe Maps-applicatie te ontwikkelen. Ook zou er een technisch probleem zijn bij het ontwikkelen van een Maps-app: Google wil graag 3D-beelden in de app laten zien, net als Apple, maar op dit moment worden deze beelden alleen gebruikt in Google Earth. Het combineren van de twee apps schijnt geen eenvoudige taak te zijn.

Overigens is het wel mogelijk Google Maps als webapplicatie te gebruiken, door naar de site te surfen en een bookmark op het homescreen aan te maken.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, IOS

Tags: Google Maps, Ios 6