abonneren

Voorlopig geen Google Maps app voor iOS6

Googles woordvoerder Eric Schmidt heeft gezegd dat er nog geen Google Maps-app voor iOS6 gemaakt wordt. Voorlopig zullen de iOS6-gebruikers op de iPhone of iPad zich met de door Apple zelf gemaakte Maps-app moeten behelpen.

Apples nieuwe kaarten-app die sinds de komst van iOS6 de tot nu toe standaard in iOS aanwezige Google Maps-app vervangt, is onderhevig aan de nodige kritiek. De informatie op de kaarten zou niet kloppen en onvolledig zijn. Het enige alternatief op dit moment is het gebruik van Google Maps via de browser, maar dan mis je wel functionaliteit die voorheen wel in de app beschikbaar was.

Apple werkt ondertussen aan de verbetering van de eigen Kaarten-app. Ook kaartenleverancier TomTom heeft gemeld te willen helpen bij verbeteren van de app. TomTom levert naar eigen zeggen correcte informatie, maar heeft geen invloed op de wijze van presentatie.

Volgens sommige commentaren is het stoppen van de overeenkomst met Google over Google Maps en het ook uit iOS6 verwijderde YouTube, nog steeds een uitvloeisel van de ‘thermo nucleaire oorlog’ die de vorig jaar overleden topman van Apple Steve Jobs tegen Android wenste te voeren. De grote vraag is nu of Apple Google nog gaat vragen een nieuwe Google Maps voor iOS6 te maken.

Bron: Techeye

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, IOS

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord