abonneren

FontBook

Ben je een typografie-nerd? Dan ga je FontBook zeker te gek vinden.
Score
90
  • Pluspunten
  • eenvoudig vergelijken
  • lettertypes zoeken en delen
  • zeer veel lettertypes
  • Minpunten
  • soms lastig te navigeren

None

Gek op typografie, of heb je voor je werk een overzicht van de nieuwste lettertypes nodig? Dan is FontBook absoluut een must-have.

Op het hoofdscherm vind je diverse ‘tegeltjes’ waarmee je de onderdelen van de app kunt bekijken. Je kunt kiezen uit Class, Font Name, Usage, Year, Foundry en Designers. Ook kun je nieuws en trends lezen, lettertypes vergelijken en je favorieten toevoegen. Bepaalde lettertypes zoeken behoort ook tot de mogelijkheden, net als het delen van die lettertypes via Facebook, Twitter of e-mail. FontBook heeft een database van maar liefst 35.000 lettertypes – we wisten niet eens dat er zoveel bestonden!

Selecteer je een lettertype, dan krijg je voorbeelden van de verschillende stijlen van het lettertype te zien en krijg je voorstellen voor soortgelijke lettertypes. Wil je lettertypes vergelijken, dan gebruik je de Compare-functie. Hier kun je tot vier letterypes bij elkaar zetten om ze zo goed te kunnen bekijken en vergelijken. Het enige nadeel aan de app is dat sommige lettertypes wat lastig te bekijken zijn met de huidige tegelstructuur. Een lijst, hoewel minder esthetisch verantwoord, maakt de boel wellicht wat makkelijker te navigeren. 

Platform: iPad

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, IOS

Tags: Fonts, Fontbook

Laatste reactie