abonneren

FlightHero

FlightHero bevat vertrek- en aankomstinformatie van meer dan 4200 luchthavens overal ter wereld.
Score
70
  • Pluspunten
  • meer dan 4200 luchthavens
  • veel informatie beschikbaar
  • Minpunten
  • veel geld voor iets wat ook gratis kan

None

FlightHero is handig, maar het is jammer dat we bijna € 2,50 moeten neertellen voor iets dat op internet gratis beschikbaar is.

Er is informatie beschikbaar over specifieke luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, geografische bestemmingen en vluchtnummers. Het is zelfs mogelijk om uit te vogelen in welk vliegtuig je zult zitten en hoeveel kilometers het toestel zal afleggen. Kortom, als de informatie over een vlucht beschikbaar is, zal FlightHero het voor je vinden. Zit daar dan een flinke redactie achter? Zeker niet, de informatie wordt gedownload van FlightStats.com, een website die volledig draait om het verstrekken van vluchtgegevens. Zie de app als een geoptimaliseerde versie van de website.

Er is zoveel nuttige informatie beschikbaar dat het jammer is dat je niet ook kunt boeken met deze app, dat zou het allemaal wel heel compleet maken (maar waarschijnlijk ook voor belangenconflicten zorgen). Het nadeel van deze app is dat de dienst erg populair is en de zoekfunctie het nogal eens kan afweten. Ook is het belangrijk dat je de naam van de luchthaven precies goed schrijft (zoals Int’l in plaats van International), anders zul je de luchthaven in kwestie nooit vinden. 

Platform: iPhone/iPad

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, IOS

Tags: Vluchten, Luchthaven