abonneren

Denksport NL

Puzzelboekjes zijn een heerlijk tijdverdrijf in de trein, het vliegtuig of gewoon op de bank. Met de opkomst van smartphones is het veel makkelijker geworden om onderweg een spelletje te spelen, of het nu een platformer of een ouderwetse puzzel is. Om met de tijd mee te gaan, heeft Denksport hun puzzelboekassortiment nu ook op de iPad uitgebracht.
Score
80
  • Pluspunten
  • extra puzzels niet duur
  • veel soorten puzzels
  • tegen de klok spelen
  • Minpunten
  • al snel betalen voor meer puzzels

None

De Denksport NL-app is een prima digitale variant van de bekende puzzelboekjes. Puzzel- en iPadfan? Dan mag je deze app niet missen.

De Denksport NL-app biedt vijf verschillende puzzelsoorten: woordzoekers, sudoku’s, kruiswoordraadsel, doorlopers en cryptogrammen. Van elke soort is een aantal puzzels gratis beschikbaar. Wil je meer, dan zul je een van de puzzelboekjes moeten downloaden. Die variëren in prijs van € 0,79 tot € 1,59 en zijn daarmee goedkoper dan een papieren puzzelboekje. De app is overzichtelijk vormgegeven: bovenin beeld staan de soorten puzzels, waar je makkelijk doorheen swipet. Als je op de puzzelsoort van je keuze tikt, krijg je onderin beeld de beschikbare puzzels te zien.

Vooral de woordzoekers blijken erg lekker en intuïtief te spelen op de iPad: de gezochte woorden streep je als het ware met je vinger door. Bij de overige puzzels vul je de letters in via het toetsenbord. Wil je jezelf iets meer uitdagen, dan kun je ook tegen de klok spelen. Dit is echter niet zo zenuwslopend als het klinkt: er is geen tijdslimiet waarbinnen je de puzzel op moet lossen, maar in plaats daarvan tikt er bovenin beeld een stopwatch rustig door. Aan jou de taak om zo snel mogelijk te zijn. 

Platform: iPad

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, IOS

Tags: denksport