Bug in iOS laat iPhones met sms'je crashen

Er zit een ernstige bug in iOS, waardoor het mogelijk is een iPhone van iemand anders te rebooten door een simpel sms'je te sturen. Wanneer je een sms ontvangt met een aantal Arabische tekens erin, sluit de sms-app af en herstart de telefoon.
Het gaat om een specifiek bericht met zowel normale tekens als Arabische.

iPhone-gebruikers melden op sociale media als als Reddit en Twitter dan hun telefoon niet meer werkt na het sms’je - waardoor grappenmakers de precieze sms-tekst juist alleen maar meer kopieren. De bug laat overigens geen blijven schade achter op de toestellen.

Patch

Het is niet duidelijk waardoor het probleem kan ontstaan, maar het is niet de eerste keer dat iOS door een dergelijk lek wordt getroffen. Doorgaans komt Apple snel met een patch, al heeft het bedrijf op dit moment nog niet gereageerd.

Oplossing

Er is wel een relatief makkelijke oplossing beschikbaar. De sms- of iMessage-app crasht alleen wanneer het gewraakte sms’je bovenaan staat. De gebruiker moet daarom een sms’je terugsturen naar de verzender.

Andere kanalen

Het probleem is dat dat niet zomaar lukt omdat de sms-app niet kan worden geopend. Het is echter wel mogelijk een sms’je te sturen via Siri, via een Mac, of door bijvoorbeeld een foto uit de Camera Roll te verzenden via sms.

Voorlopig zul je echter op een oplossing van Apple moeten wachten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, IOS

Tags: bug